IABR-2014-

ZigZagCity 2014

ZigZagCity, twee tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut, Verborgen Tuinen en de Dag van de Architectuur.


ZIGZAGCITY
Architectuurfestival ZigZagCity is een alternatieve route dwars door Rotterdam die uitnodigt om met andere ogen naar de stad te kijken. De historie en transformatie van het Laurenskwartier vormt de inspiratiebron voor het programma. De route bestaat uit interventies, performances en ruimtelijke installaties, en loopt van het Pompenburg Park tot het Blaakse Bos – of omgekeerd. Alle activiteiten samen bieden een prachtige bloemlezing van de ontwikkeling van de stad en de opvattingen over maatschappij en architectuur die eraan ten grondslag liggen.

29 mei t/m 9 juni
diverse locaties in het Laurenskwartier, Rotterdam
meer info op www.zigzagcity.nl


HET NIEUWE INSTITUUT: ARCHITECTUUR, DESIGN, E-CULTUUR
HET NIEUWE PAVILJOEN: YOURTOPIA
Op het terrein tussen Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld realiseert de Nederlandse architect Bjarne Mastenbroek met zijn bureau SeARCH deze zomer een tijdelijk huis, Yourtopia.
Het werk van Bjarne Mastenbroek/SeARCH is uitgangspunt voor een serie lezingen, performances, workshops en andere publieksactiviteiten.

29 mei – 28 september 2014
Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
meer info op www.hetnieuweinstituut.nl


HET NIEUWE INSTITUUT: ARCHITECTUUR, DESIGN, E-CULTUUR
HOUT - MATERIAAL & LANDSCHAP
In de tentoonstelling HOUT ̶ Materiaal & Landschap wordt de herkomst en de toekomst van hout verkend in een serie observaties en onderzoeken. De tentoonstelling is ontwikkeld door de winnaar van de CCA Young Curator Award 2011, Dan Handel.

16 mei – 10 augustus
Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
meer info op www.hetnieuweinstituut.nl


VERBORGEN TUINEN
Kleine en grote tuinen, strakke of juist romantische tuinen, maar ook daktuinen, groentetuinen, designtuinen en tuinen die aansluiten bij het landschap van de stad. Eigenaren van zo’n 90 Verborgen Tuinen stellen hun tuin open voor het publiek. Liefhebbers en belangstellenden krijgen een unieke kans om nu eens áchter heggen en schuttingen te kijken, en het verborgen groen van Rotterdam te ontdekken.

zaterdag 14 en zondag 15 juni, 10.30 – 17.00 uur
diverse locaties in Rotterdam
meer info op www.verborgentuinen.nl


DAG VAN DE ARCHITECTUUR
Tijdens de Rotterdamse Dag van de Architectuur worden verschillende gebouwen in Rotterdam opengesteld voor publiek. Dit jaar is het thema ‘Mensen Maken de Stad’. Ontdek door middel van tours, lezingen en workshops nieuwe verhalen bij bekende plekken en gebouwen, en zie met eigen ogen hoe mensen Rotterdam maken.

zaterdag 21 juni, van 10.00 ̶ 17.00 uur
diverse locaties in Rotterdam
meer info op www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nl