IABR-2016-

Het Verhalenhuis

foto: Joop ReijngoudVoor IABR–2016 heeft het Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam Katendrecht The Next Story ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt er een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bijzondere bewoners, organisaties of ondernemers, wonend en/of werkend op Katendrecht, gedeeld worden met het publiek. Wat is hun Next Story? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond, en welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen tonen hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs een stad kan helpen vormgeven.

The Next Story start op zaterdagmiddag 14 mei met als eerste gast de van oorsprong Antilliaanse theatermaker Archell Thompson. De volgende negen verhalenvertellers worden bekend gemaakt op www.belvedererotterdam.nl en in de agenda op deze website.

Play
The Next Story #0

Hoofdcurator IABR–2016 Maarten Hajer vertelt over deze biennale editie, over wijkontwikkeling en over publiek domein. Theo de postbode vertelt over zijn ervaringen in Katendrecht.
Gemaakt in het kader van The Next Story: programma met 10 middagen met verhalen.

concept: Els Desmet


Het Verhalenhuis Belvédère is een publieke ontmoetingsplek in Rotterdam Katendrecht waar nieuwe stadsmakers aan de stad van morgen werken. Met haar programma en initiatieven legt Het Verhalenhuis Belvédère een diversiteit aan verhalen van mensen, gemeenschappen, bedrijven en organisaties bloot die een rol spelen in het maken van de stad. Hiermee wil het bijdragen aan het vergroten van de ‘mentale stad’, de stad zoals mensen die beleven. Het Verhalenhuis is een uitnodiging om ‘het andere’of ‘anderen’te leren kennen, om zo handelingsperspectieven te vergroten en uiteindelijk beslissingen op een positieve manier te beïnvloeden.