IABR-

Eén van de grootste uitdagingen waarmee het IABR­–Projectatelier Rotterdam werd geconfronteerd, was hoe de ontwerp bureaus, .FABRIC en James Corner Field Operations, de verschillende stofstromen konden verbeelden die samen het metabolisme van het stadslandschap vormen.

Op basis van grondige analyse van alle data en informatie is eerst een indrukwekkende serie kaarten gemaakt, de eerste visualisaties van Rotterdams metabolisme. Maar stromen stromen, en de volgende stap was daarom het maken van een serie animatiefilms die inzichtelijk maken hoe de stofstromen lucht, water, biota, voedsel, energie, afval, mensen, cargo en zand, sediment en bouwmaterialen zich door het stedelijk landschap van Rotterdam bewegen en hoe de stad slimmer en beter gebruik kan maken van deze stromen.
De stofstroom animaties vormen – samen met de uitwerking van vier integrale ontwikkel strategieën voor de stad en vier maquettes van concrete uitwerkingen van deze strategieën – de presentatie van de resultaten van het IABR–Projectatelier Rotterdam op de tentoonstelling IABR–2014–URBAN BY NATURE–, die van 29 mei tot 23 augustus te zien is in de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

credits
ontwikkeld door .FABRIC en JCFO voor het IABR–2014–PROJECTATELIER ROTTERDAM
animatie: Submarine
© IABR, 2014