IABR-2022-

We tellen af tot de opening: IT’S ABOUT TIME trapt af op donderdag 22 september met een driedaags openingsprogramma. De openstelling voor het publiek van de tentoonstelling op donderdagavond van 17.00 tot 19.00 uur markeert het startschot van acht weken activiteiten en uitwisseling over de toekomst van de stad, onder meer met workshops, lezingen en stadswandelingen. Vrijdag 23 en zaterdag 24 september zijn er onder meer een openingssyposium, performances, presentaties, workshops, rondleidingen en wijktours met deelname van de curatoren en deelnemende exposanten.

Vrijdag 23 september
Deelnemende exposanten en curatoren zijn op vrijdag 23 september de gehele dag aanwezig voor gesprekken, presentaties en panels. Het programma gaat over drie ontwerpstrategieën die centraal staan in de tentoonstelling IT’S ABOUT TIME: Versneller, Activist en Voorouder. De dag wordt afgesloten met een reflectie en vooruitblik door Derk Loorbach, professor socio-economische transities, directeur DRIFT en co-curator van IT’S ABOUT TIME.

Zaterdag 24 september
Op zaterdag 24 september is er een doorlopend publiek programma met workshops, rondleidingen, wijktours en performances. Van 15.00 tot 17.00 uur is er een openingssymposium over de noodzakelijke transities op maatschappelijk, economisch, ruimtelijk en cultureel niveau.

Programma
Gedurende de tentoonstelling IT'S ABOUT TIME is er een actief programma met workshops, lezingen en rondleidingen door onder meer onze curatoren Véronique Patteeuw, Peter Veenstra, Léa-Catherine Szacka en Derk Loorbach. De activiteiten gaan over de ‘architecture of change’, over de toekomst van de stad, energie in de stad en nog veel meer. In de zogeheten ‘transitiearena’ vinden werksessies plaats over onder meer lopend onderzoek naar transformaties van steden als Amsterdam, Rotterdam en Tilburg. Voor kinderen zijn er wekelijks kinderworkshops ‘bouwen aan je toekomst’ onder begeleiding van beeldhouwer Maria Kley.

Early bird ticket en passe-partouts
Koop hier je earlybird tickets en passe-partouts.

Binnenkort is hier ook alle actuele informatie te vinden over het programma.