IABR-2016-

catalogus IABR–2016–THE NEXT ECONOMY

IABR−2016−THE NEXT ECONOMY
7e Internationale Architectuur Biennale Rotterdam
23 april -10 juli 2016

IABR–2016–THE NEXT ECONOMY verkent de rol van het ruimtelijk ontwerp voor de stad van morgen. De IABR–Ateliers, de tentoonstelling en het programma bieden uitzicht op de stad die we willen. Een stad waarin het publieke domein centraal staat, en die solidair en sociaal-inclusief is. Een productieve stad, die draait op schone energie en waar de economie lokaal waarde toevoegt en zich richt naar de sociaal-maatschappelijke opgaven.
Het eerste deel van deze catalogus bevat beschrijvingen van alle projecten in de tentoonstelling en een inleiding tot het programma. In dit deel ook De Politiek van de Next Economy, onder redactie van Maarten Hajer, met essays van Keller Easterling, Edgar Pieterse, Mark Swilling en Maarten Hajer.
In het tweede deel wordt uitgebreid ingegaan op de IABR–Ateliers in Nederland en daarbuiten. Daarnaast aandacht voor de geheel eigen ontwerpend onderzoeksmethode die de IABR heeft ontwikkeld en die wordt beschreven en geanalyseerd in It’s The Culture, Stupid!, onder redactie van George Brugmans, met essays van Fernando de Mello Franco, Arnoud Molenaar, Dirk Sijmons en George Brugmans.

IABR−2016−THE NEXT ECONOMY
George Brugmans, Jolanda van Dinteren, Maarten Hajer (red.)
2016, IABR, Rotterdam

ISBN: 978-90-809572-9-9
192 pagina’s
paperback / full color
vormgeving: 75B

bestel een exemplaar in onze webshop