IABR-

Planet Texel

foto: I see for you © Hans Peter Föllmi

Op donderdagavond 3 april is er, in aanloop naar IABR–2014–URBAN BY NATURE– , een derde en laatste URBAN MEETING op Texel. De ontwerp bureaus LA4SALE en FARO Architecten presenteren een preview: de belangrijkste conclusies, resultaten en projectvoorstellen van het IABR–Projectatelier PLANET TEXEL.

ECOLOGIE EN ECONOMIE
In opdracht van de IABR en de gemeente Texel zocht het Atelier het afgelopen jaar naar antwoorden op de vraag hoe ecologische duurzaamheid en economische agenda elkaar kunnen gaan versterken. Met ontwerpend onderzoek als instrument en na een serie publieke presentaties, workshops en vele gesprekken met Texelse ondernemers, bestuurders, bewoners en toeristen komen de bureaus nu met voorstellen en projectplannen voor het Texel van de toekomst: Planet Texel.

Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen en met de bureaus, de gemeente en elkaar in debat te gaan over de voorstellen en plannen.
Met welke ontwerp voorstellen moet de gemeente aan de slag gaan? En wat is er nodig om dat te realiseren?
Op 13 juni, tijdens IABR–2014–, krijgt dit debat een vervolg met de bijeenkomst Tested on Texel in de Kunsthal Rotterdam.


IABR–URBAN MEETING PLANET TEXEL
donderdag 3 april
inloop: 19.15 uur - programma: 19.30 – 22.00 uur
locatie: Cinema Texel, Gravenstraat 33, 1791 CJ Den Burg
sprekers: Eric Hercules (huidig wethouder van economie, duurzaamheid en toerisme, GemeenteTexel), Dirk Sijmons (Curator IABR–2014–URBAN BY NATURE–), LA4SALE en FARO Architecten


De resultaten van Planet Texel zijn te zien in de hoofdtentoonstelling van de IABR–2014–URBAN BY NATURE–, vanaf 29 mei 2014 in de Kunsthal in Rotterdam, waarna ze worden ingezet op en door Texel zelf.

Op vrijdag 13 juni vindt in de Kunsthal in Rotterdam de bijeenkomst Tested on Texel plaats.
Tested on Texel presenteert innovatieve projecten, waaronder de resultaten van Planet Texel, die demonstreren hoe ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van klimaat, energie, landbouw en toerisme als ontwikkelkansen voor het eiland kunnen worden ingezet.

IABR–Projectatelier Planet Texel is een samenwerking van de IABR en de gemeente Texel. Het ontwerpend onderzoek wordt verricht door LA4SALE en FARO Architecten.