IABR-

Met het doel de inhoud die in het IABR–Projectatelier Utrecht wordt ontwikkeld, in een open setting en samen met lokale stakeholders te verrijken, organiseren de IABR, de gemeente Utrecht en het Architectuurcentrum AORTA tussen september 2015 en januari 2016 een serie Urban Meetings: ‘De Gezonde Stad’.

Tijdens deze openbare bijeenkomsten worden de resultaten die zijn ontwikkeld in het atelier met publiek gedeeld en besproken, en worden toekomstige allianties verkend.
Centraal staat de vraag welke innovatieve ruimtelijke strategieën in Utrecht kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een inclusieve, gezonde stad – strategieën waarbij de solidariteit tussen de verschillende generaties, culturen en inkomensgroepen voorop staan en die ook de rest van Nederland en het buitenland kunnen inspireren. Tijdens de Urban Meetings wordt deze opgave tegen het licht gehouden, telkens vanuit een andere invalshoek.


PROGRAMMA

#1 Maandag 7 september 2015: De Gezonde Stad: De Mens
Met o.a. Machteld Huber (arts en onderzoeker aan het Louis Bolk Instituut)

AORTA schreef een blog over dit Stadsgesprek.

#2 Maandag 26 oktober 2015: De Gezonde Stad: The Next Economy
Met o.a. Maarten Hajer (Hoofdcurator IABR–2016, directeur van het PBL Planbureau voor de Leefomgeving en hoogleraar Bestuur & Beleid aan de Universiteit van Amsterdam)

#3 Maandag 30 november 2015: De Gezonde Stad: Samenwerken

#4 Maandag 25 januari 2016: De Gezonde Stad

Alle avonden worden geleid door Joachim Declerck (Ateliermeester IABR–Projectatelier Utrecht, founding partner Architecture Workroom Brussels).

Tijdstip: 19u00 inloop, programma 19u30 – 21u30
Locatie: Stadhuis Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht
Voertaal: Nederlands
Toegang: gratis

Aanmelden: aorta@aorta.nu o.v.v. Utrecht en de datum van de bijeenkomst
reserveren wordt ten zeerste aangeraden i.v.m. beperkte ruimte
(AORTA deelt uw mailgegevens met IABR)

Houdt onze agenda in de gaten, een maand voorafgaand aan ieder stadsgesprek is er een gedetailleerd programma te vinden.


IABR–Projectatelier Utrecht is een samenwerking van de IABR en de gemeente Utrecht. Ateliermeester is Joachim Declerck (Architecture Workroom Brussels). De Belgische bureaus Achitecture Workroom Brussels en De Smet Vermeulen, en het NederlandseMUST zijn belast met het ontwerpend onderzoek. Architectuurcentrum AORTA is als partner betrokken.