IABR-

Projectatelier BrabantStad

© Maarten Laupman

Met het oog op de provinciale Omgevingsvisie en in het kader van het Jaar van de Ruimte 2015 wilde de Provincie Noord-Brabant de resultaten van het IABR–2014–Projectatelier BrabantStad delen met zoveel mogelijk Brabanders en met hen in gesprek te gaan over de toekomst van de Brabantse mozaïekmetropool.
Daarom hebben de resultaten van Projectatelier BrabantStad, na afloop van IABR–2014–URBAN BY NATURE–, in de vorm van een kleine tentoonstelling, MozaïekBrabant, een rondreis langs vijf locaties in Noord-Brabant gemaakt: Helmond, Eindhoven, Tilburg, ’s Hertogenbosch en Breda. De provincie, de vijf steden, de waterschappen en de Brabantse architectuurcentra nodigden de maatschappij uit mee te werken en actief invulling te geven aan het programma van MozaïekBrabant.

Het door de ontwerpbureaus AWB, FAA en LOLA speciaal voor de IABR–2014–URBAN BY NATURE ontworpen wandtapijt was het middelpunt van de expositie. Het tapijt, van twaalf bij drie meter, verbeeldt de resultaten van het ontwerpend onderzoek in het Atelier. Het toont hoe economische dragers rond kwalitatief wonen, landbouw, recreatie en innovatief ondernemen kunnen worden gekoppeld aan de wateropgave, resulterend in zes regionale ontwikkelprincipes.
Het tapijt heeft inmiddels een definitief onderkomen gevonden in het provinciehuis van Noord-Brabant.

Voor meer informatie, data en locaties, zie

Voor een uitgebreid verslag van de BrabantDag tijdens IABR–2014–, zie