IABR-2012-

Eén van de eerste benoemingen van de nieuw gekozen burgemeester van São Paulo, Fernando Haddad, is die van de architect Fernando de Mello Franco tot Wethouder van Stadsontwikkeling. De Mello Franco is lid van het Curator Team van de 5e IABR: Making City.
Fernando de Mello Franco wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van een van hoofdpunten van het nieuwe beleid van Haddad, de Arco do Futuro, de brug naar de toekomst. Een architect dus aan het roer van 'making city'.

MMBB Partners

v.l.n.r.: Marta Moreira, Milton Braga en Fernando de Mello Franco

foto: George Brugmans

De Mello Franco is een van de oprichters en partners van MMBB Arquitetos in São Paulo en curator van het Instito Urbem, en was onder meer visiting professor in Harvard. Hij heeft een sterke band met de IABR. In 2007 won hij de Biennale Award met het project Watery Voids. Tijdens de 4e IABR, in 2009, was hij als ontwerper betrokken bij het project in de favela Paraisópolis, dat de IABR samen met SEHAB, de Dienst Stedenbouw van São Paulo, heeft opgezet.
Fernando de Mello Franco was lid van het internationaal Curator Team van de 5e IABR: Making City, en als zodanig was hij de Ateliermeester van het Atelier São Paulo, opnieuw een samenwerking van de IABR met SEHAB.