IABR-

You Are Here is het Brusselse programma van expo’s, stadsdebatten en
werksessies in het kader van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK.
Van 2 juni tot 11 november 2018 wordt het Brusselse World Trade Center met zijn leegstaand winkelcentrum getransformeerd tot podium en werkplaats. Het biedt besturen, burgers en hun initiatieven, bedrijven en anderen ruimte en tijd. Maar het biedt hen ook inspiratie en ondersteuning van ontwerpers en experts, om zo te werken aan de grootste opgave van onze tijd: hoe passen we onze manier van wonen, werken en bewegen zo aan dat we de klimaatdoelen écht kunnen halen?
Via tentoonstellingen, publieke debatten en werksessies wordt er gewerkt aan effectieve doorbraken en concrete ruimtelijke transformaties. Zo wordt het WTC de test-site én open werkplaats voor de toekomst van de Noordwijk, de stad, de delta van de Lage Landen, en bij uitbreiding de wereld.
Het WTC wordt een Wereld Transformatie Centrum dat helpt om de ambitieuze doelen te vertalen naar concrete veranderingen op het terrein. Hier wordt de toekomst realistisch.

Drie tentoonstellingen
De ambitie om ruimte te maken voor de toekomst vertaalt zich in de opbouw van de tentoonstellingen en het daarbij horende programma.
Op de eerste verdieping komt de bezoeker eerst in The Future is Not Realistic, waar zij in de dubbelhoge lobby van een voormalige bank wordt ondergedompeld in een geluidsinstallatie die The Missing Link voelbaar en tastbaar maakt.
Een tweede tentoonstelling, The Future is a Practice, presenteert een twintigtal concrete projecten van ontwerpers, denkers en doeners uit Nederland en België. Samen tonen zij aan dat we vandaag reeds inzichten en methodes hebben om de ambitieuze toekomstdoelen een stapje dichterbij te brengen, via concrete transformaties van steden en landschappen. Door ze in één ruimte samen te brengen, toont deze tentoonstelling de gezamenlijke inzichten en kracht van deze ruimtelijke praktijken. Ze maken de toekomst voorstelbaar: iets wat niet langer onbekend is, maar waar we naar kunnen verlangen.
Die kracht en dat verlangen zijn noodzakelijke voorwaarden om tot effectieve oplossingen te komen. Ze stuwen het programma op de 23e verdieping vooruit. The Future is Here is de werkvloer waar, met een adembenemend zicht op Brussel, letterlijk én figuurlijk ruimte wordt gemaakt voor 15 concrete maatschappelijke veranderingstrajecten in Brussel, Vlaanderen en de Delta van de Lage Landen. Vanaf 2 juni zal hier met meer dan 400 actoren de slag naar concrete transformaties worden ontwikkeld en verbeeld, om de actoren vervolgens elk op hun locatie de weg naar realisatie verder te laten zetten. Hier wordt de toekomst realistisch.

onze toekomst in de delta

ontwerp: AWB

You Are Here
2 juni tot en met 8 juli
open van woensdag tot zondag van 13:00 tot 18:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 21:00 uur.

WTC I
Koning Albert II-laan 28-30
1000 Brussel

www.youarehere.brussels