IABR-2020-

Het DOWN TO EARTH Curator Team bestaat uit George Brugmans (hoofdcurator), Rianne Makkink, Jurgen Bey, Eva Pfannes, Thijs van Spaandonk en Robbert de Vrieze.
Assistent van de hoofdcurator is Alexandra Sonnemans en assistent van de curatoren is Noortje Weenink.

Curator Team IABR–DOWN TO EARTH

v.l.n.r.: Robbert de Vrieze, Jurgen Bey, Rianne Makkink, George Brugmans, Thijs van Spaandonk (co-curator Eva Pfannes ontbreekt)

foto: Fred Ernst

Overtuigen en inspireren
Of het nu om water of energietransitie gaat, de twee rode draden die door DOWN TO EARTH lopen, de curatoren willen goed ontworpen, inhoudelijk stevig onderbouwde en veelbelovende strategieën en praktijken presenteren. Overtuigende projecten die laten zien hoe we onze stedelijke landschappen en leefomgevingen over de volle breedte van de opgave kunnen transformeren. Inspirerende voorbeelden die het doelgericht realiseren van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties stimuleren door het verhaal over stedelijke ontwikkeling vanuit een nieuw perspectief te vertellen en die zo het vermogen van mensen om tot handelen te komen bevorderen – door ze reële perspectieven voor actie te bieden, die, als het moet, en daar lijkt het steeds meer op, aanzetten tot concreet maatschappelijk activisme.

Waar kunnen we landen?
DOWN TO EARTH: waar kunnen we nog landen, hoe gaan we al onze acties definiëren in termen van dat wat (ons) naar de aarde brengt, hoe kunnen we ons zo aanpassen dat onze stedelijke leefomgevingen de klimaatcrisis het hoofd kunnen bieden – niet ten koste van, maar in evenwicht met de natuur?

Lees hier de inleiding tot DOWN TO EARTH van hoofdcurator George Brugmans