IABR-2014-

9
jul, 2014
15:00 - 17:00
jul, 2014
15:00 - 17:00

RUIMTE VOOR DUURZAME ENERGIE IN 2050

NAi010 uitgevers / College van Rijksadviseurs / H+N+S Landschapsarchitecten / Landschapsarchitectuur TU Delft​​

Wat is de ruimtelijke impact van de transitie naar duurzame energie? Een debat en een dubbele boekpresentatie plaats.

Eerst zal een studie van Theo Baart worden gepresenteerd, die in opdracht van het CRA het land in is getrokken 'een fotografische nulmeting' van uitdrukkingsvormen van duurzame energie te vast te leggen. De beeldende studie brengt de huidige stand van zaken in Nederland in beeld. Rijksadviseur Landschap en Water Eric Luiten zal naar aanleiding van de publicatie ingaan op het CRA-advies over mogelijkheden voor windenergie op land.

Ook zal het boek 'kWh/m2: Landschap en Energie' van IABR–2014–URBAN BY NATURE– curator Dirk Sijmons en H+N+S Landschapsarchitecten worden aangeboden. Dit boek bevat de resultaten van ontwerpend onderzoek naar de ruimtelijke gevolgen van een vrijwel volledige energietransitie in 2050. Dat gebeurt op vier schaalniveaus: Europa, het regionale landschap, de stad en het individuele huishouden. De beide boeken worden aangeboden aan Ed Nijpels in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord.

De middag wordt gemodereerd door Jaap Modder.

Organisatie: NAi010 uitgevers / College van Rijksadviseurs / H+N+S Landschapsarchitecten / Landschapsarchitectuur TU Delft

Het boek kWh/m2: Landschap en Energie is te koop bij de NAi Bookshop.

tijd: inloop 15.00 uur, aanvang programma 15.30 uur
voertaal: Nederlands
toegang gratis, aanmelden via rsvp@nai010.com