IABR-2014-

22
jun, 2014
15:00 - 17:00
jun, 2014
15:00 - 17:00

YOUTH FOOD MOVEMENT

de kracht van de voedselbeweging voor natuur

Wereld Natuur Fonds

Directeur van de Youth Food Movement Joris Lohman vertelt over de relatie tussen natuur en ons eten, en welke acties en interventies noodzakelijk zijn in de transitie naar een voedselsysteem met respect voor natuur, mens, dier en milieu.

In 2050 woont 70% van de wereldbevolking in de stad. Een van de grootste uitdagingen voor de komende 30 jaar is hoe de groeiende, voornamelijk urbane, wereldbevolking te voeden. Terwijl momenteel de ‘foodie-cultuur’ onder met name jonge stedelingen populair is - foodfestivals schieten als paddenstoelen uit de grond - is de afstand tussen stad en platteland, steeds groter. Voedselproductie staat in veel gevallen op gespannen voet met natuur. Welke rol heeft de nieuwe generatie in het vinden van een nieuwe balans tussen natuur, voedsel, en de kwaliteit van onze leefomgeving?

Overal in de wereld zijn meer en meer jonge mensen zich in toenemende mate bewust van de rol die zij kunnen spelen in de transitie naar een duurzamere en gezondere voedselcultuur. Een belangrijke representant is de Youth Food Movement; onderdeel van het internationale Slow Food Youth Network. Sinds 2009 timmeren zij aan de weg met de YFM Academie, acties en het jaarlijks terugkerende Food Film Festival, en werken ze aan een ketenbreed netwerk van veranderingsgezinde young professionals in agro en food.

Programma:
15.00 – 15.30 Ontvangst met koffie & thee
15.30 – 15.40 Welkom door Natasja Oerlemans
Hoofd Footprint & Innovatie bij het Wereld Natuur Fonds
15.40 – 16.30 Lezing ‘De natuur op je bord’ door Joris Lohman
16.30 – 17.00 Borrel met een hapje geheel volgens de duurzame cultuur van de YFM

voertaal: Nederlands
toegang gratis, aanmelden niet nodig

Meer informatie over de Youth Food Movement vind je hier.

Youth Food Movement