IABR-2014-

10
jul, 2014
13:00 - 22:00
jul, 2014
13:00 - 22:00

NUTRIËNTEN OOGSTEN IN ROTTERDAM

GROW the City, Nutriënt Platform, Gemeente Rotterdam en Eetbaar Rotterdam

Rotterdam is een ‘groentetuin’ vol waardevolle nutriënten, klaar om geoogst te worden. In en om Rotterdam leven circa 1,2 miljoen mensen die een grote afvalstroom met zich mee brengen. Onder meer vanuit grootschalige evenementen, kantoorgebouwen en de vele horeca verdwijnen grote hoeveelheden herwinbare grondstoffen. Aan de andere kant is er potentiele vraag naar deze grondstoffen voor productie in de glastuinbouw in het Westland, stadslandbouw in Rotterdam en voor parken en plantsoenen van tal van gemeenten. Door deze twee kanten te verbinden kunnen we een grote bijdrage leveren aan de circulaire economie.

In het kader van IABR–2014–URBAN BY NATURE– is op 10 juli een buitenlandse expert te gast in Rotterdam en gaan we met lokale partijen aan de slag met dit thema.

Middagprogramma 13.00 - 17.00 uur
Circular Clinics
locatie: Gemeente Rotterdam, Galvanistraat 15, Rotterdam
Clinics voor bedrijven, kennisinstellingen, NGO’s en publieke organisaties: concreet aan de slag met de mogelijkheden voor recycling van nutriënten in Rotterdam.

Avondprogramma 19.00 - 22.00 uur
Stadslandbouwcafé
locatie: Fenix Food Factory, Veerlaan 19, Rotterdam
Interactief programma voor burgers, stadsland-bouwondernemers en organisaties. Op zoek naar kansen hoe recycling van nutriënten kan bijdragen aan lokaal ondernemerschap.

Deelname is gratis.
voertaal: Engels
Meer informatie, het volledige programma en het registratieformulier is te vinden op www.growthecity.eu