IABR-2014-

21
jun, 2014
13:00 - 17:00
jun, 2014
13:00 - 17:00

ARCHITECTUUR IN DE HAVEN

Havenbedrijf Rotterdam

Deze excursie voert langs een aantal bijzondere locaties, gebieden en gebouwen in het 40 km lange havengebied. Stedenbouwkundige Bernadette Janssen van bureau BVR en als zodanig betrokken in het Qualityteam van het Havenbedrijf en architect Jasna de Groot, adviseur buitenruimte bij het Havenbedrijf Rotterdam geven onderweg een toelichting op het ruimtelijk beleid van het Havenbedrijf en hoe dat vertaald wordt in de praktijk.

Dankzij het ‘Programma Beeldkwaliteit’ wordt de visuele uitstraling van het Rotterdams havengebied steeds hoogwaardiger. We zien nieuwe projecten verschijnen met aandacht voor het oog. Denk aan de renovatie van karakteristieke gebouwen, Santas en het RDM-terrein, en de aandacht voor architectuur bij nieuwbouw van kantoren, zoals Euromax, Port City, Dockworks en het gebouw van Britisch Petroleum (BP) . Ook in de openbare ruimte zien we mooie ontwikkelingen op Strandopgangen Maasvlakte 2, en het Maxima Viaduct en de Dardanellenweg.

Vertrek excursie om 13.00 bij de Kunsthal, einde 17.00 uur

voertaal: Nederlands
meer info via www.portofrotterdam.com

Kaarten kunnen op de dag zelf gekocht worden aan de kassa van de Kunsthal.
Gereserveerde kaarten kunnen ook alleen op de dag van de excursie worden afgehaald tot uiterlijk 30 min voor aanvang van de excursie.

prijs: combiticket bezoek IABR tentoonstelling + excursie: 15 euro p.p. (let op, ivm sluitingstijd is de IABR tentoonstelling alleen voorafgaand aan de excursie te bezoeken!)

Wegens het beperkt aantal plaatsen wordt vooraf aanmelden via het aanmeldingsformulier sterk aanbevolen