IABR-2014-

Ontmoet de Rotterdamse Metabolisten! Een samenwerkingsverband van zeven Rotterdamse bureaus die toonaangevend zijn op het gebied van het ontwerpen met de stofwisseling van de stad presenteert zich. De door de bureaus gedeelde systemische benadering van het vak biedt inzicht in, en ideeën en oplossingen voor het werken met stromen, het sluiten van kringlopen, organische stedenbouw, circulaire economie, stadslandbouw en veerkrachtige duurzame ontwikkeling. Langs vier thematische lijnen wordt het werk van deze Rotterdamse Metabolisten onderzocht: herwaardering van het polytechnisch ontwerpen; transitie naar sociaal-ecologisch-economische stadsontwikkeling; het oplossen van de schijnbare grenzen tussen lokaal en regionaal en het ontdekken van nieuwe waardeketens en verdienmodellen in complexe systemen.

De Rotterdamse Metabolisten diepen deze thematische lijnen uit in een lezing over de innovatieve aspecten van hun afzonderlijke werk. Gastheer en interviewer Jaap Jan Berg praat met hen en met het publiek over gedeelde ervaringen en benaderingen in het werken met het metabolisme van de stad.

Moderator: Jaap Jan Berg

organisatie: de Rotterdamse Metabolisten, met ondersteuning van AIR

De Rotterdamse Metabolisten zijn: Van Bergen Kolpa Architecten, Doepel Strijkers Architects, Except Integrated Sustainability, Paul de Graaf Ontwerp en Onderzoek, Superuse Studios, De Urbanisten en Studio Marco Vermeulen.

voertaal: Engels
toegang is gratis, reserveren is niet nodig


Voorafgaand aan de biennale organiseren de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) en AIR, samen met de Metabolisten, een discussieavond (13 mei) en een expert meeting (27 mei) over het ontwerpen aan de stofwisseling van de stad. Voor meer informatie klik hier →

De Rotterdamse Metabolisten
Play
Waterplein Benthemplein Rotterdam

de urbanisten
animatie: studio analoog