IABR-2016-

Als onderdeel van de tentoonstelling van IABR–2016 riep het project Kaart van Zuid iedereen op ideeën in te leveren vertrekkend van de vraag wat hét publieke domein van Rotterdam Zuid zou moeten zijn. Wat zijn aangename plekken die ontmoeting faciliteren, waar vallen er nog hiaten in het stedelijk weefsel en welke verbeteringen zijn nodig om een goede openbare ruimte te realiseren in dit deel van de stad? Hoe creëren we hier werkelijk publiek domein?

Tijdens deze sessie worden alle inzendingen becommentarieerd door de initiatiefnemers Els Bet, Arnold Reijndorp en Han Meyer, samen met Maarten Hajer (hoofdcurator IABR–2016) en wordt een advies aan de Dienst Stedenbouw van de Gemeente Rotterdam geformuleerd.

Het programma:
De ingezonden projecten worden door Els Bet en Han Meyer in een kader voor Zuid geplaatst. Stelling is dat de projecten als bijdragen gezien moeten worden aan een nieuw raamwerk voor het publieke domein op Zuid.
Dan volgt reflectie op de projecten en het idee van het nieuwe raamwerk door Maarten Hajer en Mattijs van Ruijven (hoofd Dienst Stedenbouw Gemeente Rotterdam)
Na een gesprek met alle aanwezigen (inclusief de indieners van de projecten) zal stadssocioloog Arnold Reijndorp conclusies formuleren.

12:15 uur
Locatie: in de tentoonstelling, aan de Tafel van Zuid
Voertaal: Nederlands