IABR-2016-

Mobiliteit is een van de grootste uitdagingen voor onze metropolen en stedelijke regio's. Hoe kunnen we reis- en transportafstanden verkorten en files verminderen? En wat betekenen de aanstaande (technologische) ontwikkelingen op het vlak van mobiliteit voor de inrichting van onze leefomgeving? Denk bijvoorbeeld aan de technologische innovaties die kunnen worden ingezet voor een meer duurzame mobiliteit, de steeds ingrijpendere automatisering van voertuigen, of de snelle opkomst van sharing van fietsen en auto's. Hoe kunnen deze ontwikkelingen worden aangegrepen als kansen om het vervoersnetwerk in onze stedelijke regio's op een meer geïntegreerde manier te herdenken? En hoe kunnen we via een slimmere omgang met onze ruimte en infrastructuur komen tot een beter georganiseerde en duurzamere vorm van mobiliteit?

Met een lezing van Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool) en Angelo Meuleman (expert shared mobility bij Taxistop).
Debat met Pascal Smet (Brussels minister Mobiliteit), Jan Vermeulen (voorzitter Fietsberaad/burgermeester Deinze) en Sidharta Gautama (UGent). Het debat wordt gemodereerd door AWB.


DONDERDAG 9 FEBRUARI
Tijd: 19.00 - 21.00
Locatie: Atelier Vlaams Bouwmeester, Ravensteingalerij 54-59, Brussel
Voertaal: Nederlands
Toegang: gratis. Aanmelden via deze link.


Designing the Future sessies
Dit debat vormt onderdeel van het debatprogramma Designing the Future, georganiseerd door AWB en IABR, samen met Team Vlaams Bouwmeester, Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning en de Brussels Bouwmeester.

Globale en lokale uitdagingen presenteren zich vandaag steeds vaker als complexe ruimtelijke vraagstukken, denk aan de energietransitie, de vermaatschappelijking van de zorg en duurzame mobiliteit. Dat vertaalt zich in een vernieuwd geloof in het potentieel van ontwerp om onze toekomst mee in de gewenste richting te sturen. Het is van groot belang om de kennis, inzichten en ervaringen die reeds zijn opgedaan te bundelen en bij mekaar te brengen. Welke lessen kunnen we hieruit trekken? Maar vooral, wat zijn de volgende stappen? Op welke manier brengen we beleidsintenties in de praktijk? Hoe en met wie gaan we aan de slag? De Designing the Future sessies staan in het teken van het ontwikkelen van een gedeelde agenda voor het ontwerpen aan een betere toekomst.