IABR-2016-

29
jun, 2016
17:30 - 19:30
jun, 2016
17:30 - 19:30

Hustle

Making a Living in the Next Economy

Economische Verkenningen Rotterdam + Studio Wolfpack
Face it: er zijn straks nog minder vaste banen dan er nu al zijn. Hoe bouw je dan toch een bestaan op? Wat betekent de next economy op straatniveau? Welke nieuwe skills heeft de stadsbewoner nodig?
In de boeken spreekt men van de Gig Economy – rondkomen van opdrachten die via nieuwe platforms worden verdeeld. Op straat zeggen we Hosselen – slim zijn en pakken wat je pakken kan. Beide termen komen op hetzelfde neer en vergen andere vaardigheden dan leven van een vaste baan.
Wat betekent hosselen in de Next Economy? Hoe word je groot van gigs? Welke invloed hebben nieuwe platforms op onze kansen? Wat gaat er veranderen, en wat vraagt dit van de stad? Economische Verkenningen Rotterdam en Studio Wolfpack gaan op onderzoek. Kom en leer met ons mee.

Gasten:
Serdar Özturk, fotograaf en succesvoorbeeld van de gig economy – dook in de niche van turkse bruiloften, hosselde zich omhoog en heeft inmiddels meer dan 40k volgers op instagram.
Ruud Muffels, hoogleraar aan de Tilburg University en directeur van het Research Institute for Flexicurity, Labour Market Dynamics and Social Cohesion – hoe hard en/of uitdagend gaat die next economy worden?
Aruna Vermeulen, mede-oprichter Hiphophuis en Renee Trijselaar, business coach - over hustling in het echt en ondernemen op straatniveau.
Harmen van Sprangen (Share NL), kennisplatform voor de deeleconomie- vertelt over hun shared city aanpak en verkennen kansen voor Rotterdam.
Alex Rosenblat Data & Society (NYC), over haar onderzoek naar de algoritmen en bewuste bijeffecten van Über;
Mattijs Taanman, transitie-onderzoeker met een column over de solidariteitsbubbel die dreigt te barsten.

Moderator is Bart Krull (Social Enterprise NL, Tegenlicht meet ups en Skills-reeks in Pakhuis de Zwijger).

WOENSDAG 29 JUNI
Tijd: 17.30 - 19.30 (inloop 17.00 uur)
Locatie: Fenixloods II, Paul Nijghkade 19, Rotterdam
Voertaal: Nederlands
Prijs: Gratis, mits in het bezit van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling.

Let op: vooraf reserveren sterk aanbevolen, e-tickets voor het event zijn hier verkrijgbaar.