IABR-2016-

31
mei, 2016
mei, 2016

Metropoly #3 : Amsterdam

serious game over metropoolvorming in Nederland

Team Zuidelijk Perspectief

Uitgangspunt: de drie metropoolregio’s Brainport Eindhoven, Rotterdam - Den Haag en Amsterdam beschikken ieder over een eigen belasting-gebied om te investeren in de regio. In drie sessies kiezen de spelers van de serious game de top 30 om de kenniseconomie van een specifieke regio te versterken. De game stelt met behulp van digitale technologie de actoren in staat om keuzes te maken en mede op basis van keuzes van andere actoren de resultaten van hun keuzes te laten zien.

Na de drie game sessies volgt op 21 juni het publieke debat tussen de drie metropolen. Welke kwaliteiten verhogen de aantrekkingskracht op de creatieve en innovatieve mensen in de wereld? Heeft versnelling van de verbindingen tussen de steden meer prioriteit dan een HSL naar München? Wat doet de Q-factor in het stedelijk landschap? Wordt space of flows, Schiphol of Rotterdam Haven, ook de place to be?

Metropoly: een serious game over metropoolvorming in Nederland. Het spel wordt gespeeld tijdens IABR–2016–THE NEXT ECONOMY, met vertegenwoordigers van de kenniseconomie, innovatieve maakindustrie, kennisinstellingen en cultuur uit de verschillende metropoolregio’s.

Volg Metropoly op Twitter: @MetropolyEU