IABR-2016-

Op 26 juni vertelt Janneke Eikelenboom over de magie van Katendrecht. Drie jaar geleden wilde zij vanuit een dorp in het Westland naar een van de grote steden in Nederland verhuizen. Zij bekeek huizen in Utrecht en Amsterdam maar na een eerste bezoek aan Katendrecht wist zij het: dit is dé plek. Janneke: ‘Op Katendrecht is dé wereld en ik kan hier mijzelf zijn’.
Zij is erg blij met haar nieuwe woning midden in de wijk. ‘Tegenover staan nog oude huizen met mensen die al lange tijd op de Kaap wonen. Ze zetten bij mooi weer het kinderbadje en de barbecue buiten: er is leven in de wijk’. Als vrijwilliger is Janneke actief in het Verhalenhuis. Haar credo is: ‘Je moet ook geven wil je kunnen ontvangen’.

beeld uit video Rick Messemaker

Kijkend naar de nabije toekomst is Janneke duidelijk: ‘Het is goed als er meer contacten komen tussen nieuwe bewoners én oud-Kapenezen. Er heerst nu weleens wantrouwen, dat is begrijpelijk én jammer’. In de alledaagse omgang op straat in haar wijk maakt zij bewust praatjes met vele verschillende mensen. Ze is nieuwsgierig en merkt hoe prettig mensen het over het algemeen vinden als je even de tijd voor ze neemt. Over dit soort zaken gaat Janneke zondag vertellen. Door middel van een film van Rick Messemaker laat ze ons kennis maken met een oudere bewoner en een jonge ondernemer, twee voorbeelden van mensen die zij in Katendrecht op straat heeft ontmoet.

Nieuwsgierig? We nodigen u harte uit om 26 juni naar het Verhalenhuis te komen.

ZONDAG 26 JUNI
Tijd: 16:00 – 17.30
Locatie: Rechthuislaan 1, Rotterdam
Taal: Nederlands
Toegang gratis

Meer informatie:
www.belvedererotterdam.nl


Voor IABR–2016 heeft het Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam Katendrecht The Next Story ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt er een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bijzondere bewoners, organisaties of ondernemers, wonend en/of werkend op Katendrecht, gedeeld worden met het publiek. Wat is hun Next Story? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond, en welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen tonen hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs een stad kan helpen vormgeven.