IABR-2016-

Jack Self: Home Economics
Jack Self stelt urgente vragen over de toekomst van huisvesting. Zullen huizen ooit ontsnappen aan hun economische status als bezitting? Moeten we onze huizen nog steeds beschouwen als privédomein? Leiden nieuwe vormen van gezins- en huishoudenssamenstelling tot andere ruimtelijke behoeften? Wat zijn de eigendoms- en financieringsmodellen die nieuwe configuraties mogelijk maken? Jack verkent de morele, politieke en economische gevolgen van bezit en eigendom in neoliberale schuld economieën, en vraagt zich af welke rol de architect kan spelen bij het aanpakken van groeiende sociale en ruimtelijke ongelijkheid in de gebouwde omgeving

Home Economics

Architect en schrijver Jack Self (1987) woont in Londen. Hij is directeur van de REAL stichting en curator van het Britse Paviljoen op de Architectuur Biënnale van Venetië in 2016. Hij is redacteur geweest van een aantal architectuurtijdschriften en –boeken en heeft enkele ervan opgericht. Meest in het oog springende is Fulcrum, tot op de dag van vandaag de meest gelezen studentenpublicatie over architectuur.

Respondent is Hugo Priemus (73), een autoriteit op het gebied van de Nederlandse Volkshuisvesting die inmiddels meer dan 50 jaar is verbonden aan de TU Delft.


VRIJDAG 20 MEI
Tijd: 17.30 - 19.00
Locatie: Fenixloods II, Paul Nijghkade 19, Rotterdam
Voertaal: Engels
Prijs: Gratis, mits in het bezit van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling.
Let op: vooraf reserveren sterk aanbevolen, e-tickets voor het event zijn hier verkrijgbaar.


Iedere vrijdag vindt er in de namiddag in het auditorium van THE NEXT ECONOMY een Next Talk plaats. Radicale en provocerende ideeën voor de toekomst van de stad krijgen het podium. Internationale sprekers prikkelen en verdiepen het debat over de Next Economy.

Een hapje na een Next Talk? Tot 22.00 uur serveert Galerie Robert van Oosterom vegetarische soepen met bijpassend brood, wijn, bier en water. Galerie Robert van Oosterom bevindt zich op de begane grond van de Fenixloods II, schuin onder IABR–2016.