IABR-2016-

24
mei, 2016
10:00 - 13:00
mei, 2016
10:00 - 13:00

De Stad als Onderwijsomgeving

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit? Welke kansen biedt de stad bij de vernieuwing van onderwijs? Op dinsdag 24 mei 2016, tijdens de IABR (Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam), organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lezingen, debat en workshops om antwoorden te vinden op deze vragen.

De snel veranderende maatschappij en economie vragen om een nieuwe visie op leren en leeromgevingen. Het is onduidelijk voor welke beroepen de jongeren van nu moeten worden opgeleid. Zeker is wel dat competenties zoals samenwerken, ondernemerschap, design denken en probleemoplossend vermogen steeds belangrijker worden. Een belangrijke vraag is wat de nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs betekenen voor de fysieke omgeving waarin dit plaatsvindt. Nog te vaak wordt bij het beantwoorden van deze vraag het schoolgebouw solitair benaderd, terwijl ontwerp, programma en locatie in samenhang gezien moeten worden. Welke kansen biedt de stad bij de vernieuwing van onderwijs en onderwijsomgeving?

Tijdens de bijeenkomst presenteren vijf ontwerpteams hun onderzoeken naar nieuwe modellen voor de onderwijsomgeving. Zij geven het onderwijs van maken en doen een ruimtelijke vertaling op verschillende schaalniveaus: van het interieur van de schoolgebouwen tot hun stedelijke context.

Ochtend: Conferentie
Middag: Workshops

DINSDAG 24 MEI
Tijd: 10.00 - 17.00
Locatie: Fenixloods II, Paul Nijghkade 19, Rotterdam
Voertaal: Nederlands
Prijs: Gratis, aanmelden verplicht.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan architectuur@stimuleringsfonds.nl o.v.v. ‘De Stad als Onderwijsomgeving’ met uw naam en organisatie.