IABR-2016-

15
mrt, 2016
19:30 - 22:00
mrt, 2016
19:30 - 22:00

Op donderdag 15 maart wordt in Brussel de derde Urban Meeting georganiseerd in het kader van het Atelier Productieve Metropool BXL.

Met onder andere Maarten Hajer (hoofdcurator IABR–2016–THE NEXT ECONOMY, hoogleraar Urban Futures) en Jonathan Holslag (professor Internationale Politiek, VUB - opiniemaker).

Een aantrekkelijke stad om in te wonen en werken is een stad waar economische activiteiten weer integraal onderdeel uitmaken van het stedelijk leven. Hoe kunnen ontwerpers en beleidsmakers actief bijdragen aan het ontwikkelen van kwalitatieve ruimte voor the Next Economy? Kunnen architecten en planners bijdragen aan een duurzame en sociaal-inclusieve stedelijke economie?

Voor meer informatie en tickets zie BOZAR.

foto Bas Bogaerts


DONDERDAG 15 MAART 2016
Tijd: 20u00 – 22u00
Locatie: BOZAR, Ravensteinstraat 23, Brussel, België
Voertaal: Engels
Toegang: tickets zijn hier verkrijgbaar


Atelier Productieve Metropool BXL
Het doel van Atelier Productieve Metropool BXL is een betere afstemming tussen de veranderende economie en de organisatie van de ruimte voor productieve activiteiten in het metropolitane gebied van de hoofdstad. Hoe kunnen ruimtelijke kwaliteit en stedelijke economie elkaar versterken en wie maakt de productieve stad? De Vlaams-Brusselse metropolitane regio kent een groot aantal laaggeschoolde werklozen terwijl er in de stad en rand oude industriezones liggen te verkommeren. Het Atelier Productieve Metropool BXL stelt voor om die oude industriële locaties een nieuw leven in te blazen door in te zetten op het aantrekken van innovatieve productieactiviteiten. De stad als smeltkroes van kennis en werkkrachten wordt als de ideale voedingsbodem gezien, met kansen voor de Brusselse kanaalzone en de aansluitende industriezones in Vilvoorde, voor het ontwikkelen van een circulaire economie of voor lokale assemblage, gekoppeld aan een mondiaal logistiek systeem.
Volgens het Atelier Productieve Metropool BXL kan in de metropolitane ruimte het fundament gelegd worden voor de productieve stad van de toekomst, waarbij tegelijk sociale, ecologische, economische en ruimtelijke winsten kunnen worden geboekt, langs beide kanten van de gewestgrens.

Atelier Productieve Metropool BXL is een samenwerking van de IABR, Architecture Workroom (AWB) en Brusselse en Vlaamse actoren, waaronder het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Ruimte Vlaanderen, OVAM en de Provincie Vlaams Brabant.