IABR-2016-

Welk water heeft veel voor je betekend? Kom naar Simeon & Anna en breng het naar de Water Bar van Museum of Water, een verzameling water in flesjes en potjes met bijbehorende verhalen. Van 129.000 jaar oud water uit Antartica, sneeuwballen, Zamzamwater, het badwater van een pasgeboren baby tot spuug, zweet of vreugdetranen.

De Londense kunstenares Amy Sharrocks richtte Museum of Water op in 2013. Ze maakt ‘live art’: de ervaringen van de toeschouwers zijn van vitaal belang voor het kunstwerk. Zo ook bij dit project waarvoor het museum een jaar lang in Rotterdam water verzamelt.

Tijdens het IABR is op zaterdag 21 en zondag 22 mei iedereen welkom om in de woonzorgcentrum voor ouderen Simeon & Anna bij de Water Bar de collectie te bewonderen, de verhalen te horen en een glas kraanwater te drinken.

Het gebouw van Simeon & Anna verandert de komende jaren van een woonzorglocatie voor ouderen in een woon-werkcomplex volgens het concept Samen & Anders. Ouderen, jongeren, maar ook mensen van alle leeftijden daar tussenin, leven hier straks samen in een complex waar wederkerigheid een belangrijke pijler is. De bewoners die er een appartement huren, maar ook ondernemers van Zuid vormen samen een nieuwe 'verticale wijk' waarin hun bijdrage van groot belang is.

Datum: zaterdag 21 en zondag 22 mei
Openingstijden: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Woonzorgcentrum Simeon & Anna, Strevelsweg 350, (tegenover Zuidplein)