IABR-2018-

7
jun, 2018
14:00 - 17:00
jun, 2018
14:00 - 17:00

Aankeilen! Afval/Recycle

workshop in het M4H gebied

Keilecollectief
Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK presenteert het Keilecollectief, bestaande uit Bekkering Adams architecten, GROUP A, De Urbanisten, HP architecten en Nieman adviseurs, iedere donderdag AANKEILEN! Een vierdelige reeks lezingen, gesprekken en workshops over, door en met bedrijven gevestigd in het Merwe-Vierhavensgebied waarin op zoek wordt gegaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het gebied.

De voor transitie van het M4H-gebied relevante thema’s die ‘aangekeild’ worden zijn afval/recycling, energie/autarkie, water/voedsel en circulaire ontwikkeling. Per thema wordt iedere donderdagmiddag een workshop georganiseerd waarin samen met lokale bedrijven verkend wordt welke kansen er liggen voor toekomstige ontwikkeling en wat de overgang van voormalig havengebied naar stadswijk betekent voor de ruimtelijke structuur en het karakter van het gebied. Kunnen er condities worden geformuleerd die daadwerkelijke waarde creatie in de toekomst mogelijk maken?

Keilepand

foto: Frank Hanswijk

Het thema dat op donderdag 7 juni aangekeild wordt is Afval/Recycle. In de middag fiets je vanaf het HAKA-gebouw naar Groen Collect. Dit afvalverwerkingsbedrijf in M4H is als social enterprise altijd op zoek naar goede toepassingen van restmaterialen om zo de opkomende biobased economy te voorzien van grondstoffen. Samen met eigenaren Philip Troost en Dilip de Gruijter kun je hier onderzoeken wat Afval/Recycle op dit moment in M4H betekent, en wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Ter afsluiting van de middag fiets je samen met Urban Guides langs een aantal bedrijven in M4H die het thema Afval/Recycle ieder op hun eigen manier aankeilen. De middag eindigt weer bij het HAKA-gebouw.


's Avonds wordt onder leiding van moderator Bart Cosijn dieper op het thema van de dag ingegaan. Gasten worden uitgenodigd om vanuit eigen ervaring en expertise op het thema te reflecteren en er met elkaar over in gesprek te gaan. Lees hier meer.


locatie: start vanaf het HAKA-gebouw
datum: 7 juni
tijd: 14:00 - 17:00 uur
voertaal: Nederlands