IABR-2018-

14
jun, 2018
14:00 - 17:00
jun, 2018
14:00 - 17:00

Aankeilen! Energie/Autarkie

workshop

Keilecollectief

Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK presenteert het Keilecollectief, bestaande uit Bekkering Adams architecten, GROUP A, De Urbanisten, HP architecten en Nieman adviseurs, iedere donderdag AANKEILEN! Een vierdelige reeks lezingen, gesprekken en workshops over, door en met bedrijven gevestigd in het Merwe-Vierhavensgebied waarin op zoek wordt gegaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het gebied.

De voor transitie van het M4H-gebied relevante thema’s die ‘aangekeild’ worden zijn afval/recycling, energie/autarkie, water/voedsel en circulaire ontwikkeling. Per thema wordt iedere donderdagmiddag een workshop georganiseerd waarin samen met lokale bedrijven verkend wordt welke kansen er liggen voor toekomstige ontwikkeling en wat de overgang van voormalig havengebied naar stadswijk betekent voor de ruimtelijke structuur en het karakter van het gebied. Kunnen er condities worden geformuleerd die daadwerkelijke waarde creatie in de toekomst mogelijk maken?


Keilepand

foto: Frank Hanswijk

Het thema dat op donderdag 14 juni aangekeild wordt is Energie/Autarkie. Met de fiets ga je naar Spark DESIGN & INNOVATION, een innovatief bedrijf gevestigd in het Makers District M4H. Met een team getalenteerde specialisten werkt Spark DESIGN & INNOVATION aan integrale ontwerpen zoals de Flying Car, Smart City Lightning en andere slimme oplossingen voor mobiliteit en energienetwerken. Oprichter en product-innovator Robert Barnhoorn leidt ons rond door het bedrijf en gaat met ons in gesprek om de vragen (en antwoorden) te formuleren waarom M4H een energie-leverende wijk zou moeten worden. Ter afsluiting van de middag fiets je onder leiding van Urban Guides langs een aantal bedrijven in M4H die het thema Energie/Autarkie ieder op hun eigen manier aankeilen. De middag eindigt weer bij het HAKA-gebouw.


's Avonds wordt onder leiding van moderator Bart Cosijn dieper op het thema van de dag ingegaan. Gasten worden uitgenodigd om vanuit eigen ervaring en expertise op het thema te reflecteren en er met elkaar over in gesprek te gaan. Lees hier meer.


locatie: start vanaf het HAKA-gebouw
datum: 14 juni
tijd: 14:00 - 17:00 uur
voertaal: Nederlands