IABR-2018-

8
jun, 2018
12:30 - 14:00
jun, 2018
12:30 - 14:00

High Noon: Vers Beton

Bouwen is Macht

Vers Beton + IABR

Tijdens de biennale is er op iedere weekdag om 12:30 uur een High Noon.

Vandaag vertelt Margot Smolenaars van het Rotterdamse Vers Beton meer over de journalistieke online game Bouwen is Macht, die vandaag is gelanceerd. De game is ontwikkeld om de Rotterdammer meer inzicht te geven in de keuzes en dilemma’s bij het bouwen van de stad.

Vers Beton - Bouwen is Macht

Beeld: MatZwartTijdens de afgelopen verkiezingen klonk de oude mantra ‘bouwen, bouwen, bouwen’ weer. Met daaraan gekoppeld de vraag voor wie. Ofwel, ook in Rotterdam staat de inrichting van de ruimte niet los van de grote sociale vraagstukken. Maar wie bepaalt wat er in de stad gebouwd wordt? ‘Wij, de burger, via onze lokale politieke vertegenwoordigers’, is het meest voor de hand liggende antwoord. Maar zo simpel is de werkelijkheid niet. Welke partijen hebben allemaal een vinger in de bouwpap, en hoe dik is die?
In een breed opgezet onderzoek voor De Harde Kern, de onderzoekredactie van Vers Beton, dook Margot Smolenaars in de wereld van de mensen achter de stenen façades van Rotterdam. Haar research mondt uit in een journalistieke online game, Bouwen is Macht, die tijdens deze vierde High Noon aan het publiek wordt gepresenteerd.

Nieuwsgierig? Lees hier meer over de achtergrond van Bouwen is Macht, of speel hier alvast het spel


locatie: HAKA-gebouw
datum: 8 juni
tijd: 12:30 - 14:00 uur
voertaal: Nederlands