IABR-2018-

2
jun
-
8
jul
2018
00:00 - 23:59
2018
00:00 - 23:59

Smog Free Project

Schoonheid als activator voor stedelijke verandering

Studio Roosegaarde
In het Smog Free Project presenteert Daan Roosegaarde een aantal stedelijke innovaties die én luchtvervuiling verminderen én een inspirerende ervaring van een schone toekomst willen bieden.
Met Smog Free Tower, Smog Free Ring en Smog Free Bicycle kan op lokaal niveau de luchtvervuiling in de publieke ruimte worden aangepakt. Samen met overheden, studenten en de clean-tech industrie kunnen mensen samenwerken om een hele stad smog-vrij te maken.

Smog Free Tower, Rotterdam


De Smog Free Tower was onlangs te zien in China en Polen, en voordat zij haar reis om de wereld vervolgt, maakt ze tijdens de IABR een tussenstop in Rotterdam. Hoe "schoonheid" in de dubbele betekenis van het woord kan worden ingezet om de verbeelding aan te wakkeren en verandering te activeren: ook zo kan de missing link worden geadresseerd.

Smog Free Tower

foto: George Brugmans


De Smog Free Tower is gedurende de IABR, van 1 juni tot en met 8 juli, dag en nacht te zien bij Studio Roosegaarde, Vierhavensstraat 52 - 54, Rotterdam.
Op 15 juni opent Studio Roosegaarde’s Droomfabriek haar deuren, klik hier voor meer informatie.

Smog Free Tower is ontwikkeld door Daan Roosegaarde in samenwerking met de ingenieurs en ontwerpers van Studio Roosegaarde, ENS technology en adviseur Ursem.


kijk hier naar de video