IABR-

Dave van Toor

Rotterdamse Academie van Bouwkunst, 2021


De tentoonstelling NU! is wel opgebouwd maar vanwege de lockdown helaas niet toegankelijk voor publiek. Maar 150 studenten, twee academies en één IABR geven natuurlijk niet op.

NU! IS VAN 5 APRIL TOT EN MET 26 MEI TE ZIEN OP INSTAGRAM:
@downtoearth_now

NU! Ontwerpen in tijden van klimaatcrisis - Keilezaal, Rotterdam

foto: RAvB


NU! Ontwerpen in Tijden van Klimaatcrisis
IABR–DOWN TO EARTH stelt de vraag: Waar kunnen we landen? Naar aanleiding van die vraag hebben de ROTTERDAMSE ACADEMIE VAN BOUWKUNST (RAVB) en de afdelingen Graphic Design (BA) en Non Linear Narrative (MA) van de KONINKLIJKE ACADEMIE VAN BEELDENDE KUNSTEN (KABK) in Den Haag hun onderwijsprogramma’s in het najaar van 2020 gewijd aan een verkenning van hoe ontwerpers zich kunnen verhouden tot de klimaatcrisis en welke actie ze kunnen nemen. Hoe kunnen we ons leven en onze leefomgeving zo inrichten dat de toekomst volhoudbaar wordt? Hoe gaan we om met de tekortkomingen van de ‘moderniteit als project’? Welke waardes moeten we omarmen en waar moeten we afscheid van nemen?

NU! - workshop februari 2021

foto: RAvB

In een driedaagse workshop, eind februari, heeft een groep studenten van de KABK en de RAVB de tentoonstelling NU! Ontwerpen in Tijden van Klimaatcrisis samengesteld, een tentoonstelling met bijdragen van bijna 150 studenten speciaal gemaakt voor de Keilezaal.

Meer info over de tentoonstelling vind je hier

NU! Ontwerpen in tijden van klimaatcrisis

NU! ONTWERPEN IN TIJDEN VAN KLIMAATCRISIS

posters van studenten KABK en RAvB


foto: Melany van Twuijver

DOWN TO EARTH is een biennale in tijden van pandemie. Een anti-biennale waarvan we het programma in de tijd zullen uitvouwen in plaats van dat we het samenballen tot een veelheid aan activiteiten. We vermijden zo iedere vorm van spitsuur. Geen concentratie in tijd en plaats, waarbij zoveel mogelijk mensen, die van heinde en ver zijn gekomen, op hetzelfde moment door dezelfde deur moeten. Die hectiek karakteriseert een biennale, maar is nu niet aan de orde.
Van september 2020 tot de zomer van 2021 presenteren we daarom een serie veelal kleinere tentoonstellingen en andere activiteiten. Daarnaast organiseren we, in eerste instantie een beperkt aantal, soms besloten en soms publieke events, van werksessies tot lezingen.

Lees hier de inleiding tot DOWN TO EARTH van hoofdcurator George Brugmans

Lees hier meer over DROOGTE IN DE DELTA, de eerste tentoonstelling van DOWN TO EARTH

Lees hier meer over ENERGIE, VAN WIE?, de tweede tentoonstelling van DOWN TO EARTH

Lees hier meer over METEOPOLIS, de eerste partnertentoonstelling van DOWN TO EARTH

ENERGIE, VAN WIE?

beeld: Aad Hoogendoorn


Vanwege de pandemie zijn alle plannen en data onder voorbehoud. Houd daarom onze website en agenda in de gaten, abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op twitter en instagram

Maar eerst en vooral, blijf gezond!