IABR-


In een driedaagse workshop, eind februari, heeft een groep van 150 studenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAVB) en de afdelingen Graphic Design (BA) en Non Linear Narrative (MA) van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag de tentoonstelling NU! ONTWERPEN IN TIJDEN VAN KLIMAATCRISIS samengesteld. Gezien de lockdown-maatregelen wisten zij dat de tentoonstelling nooit open zou kunnen gaan voor publiek, en ze maakten hem daarom speciaal voor Instagram.

VAN 5 APRIL TOT EN MET 26 MEI OP INSTAGRAM:
@downtoearth_now

NU! - Workshop februari 2021

foto: RAvB

IABR–DOWN TO EARTH stelt de vraag: Waar kunnen we landen? Naar aanleiding van die vraag hebben de RAVB en de afdelingen Graphic Design (BA) en Non Linear Narrative (MA) van de KABK in Den Haag hun onderwijsprogramma’s in het najaar van 2020 gewijd aan een verkenning van hoe ontwerpers zich kunnen verhouden tot de klimaatcrisis en welke actie ze kunnen nemen. Hoe kunnen we ons leven en onze leefomgeving zo inrichten dat de toekomst volhoudbaar wordt? Hoe gaan we om met de tekortkomingen van de ‘moderniteit als project’? Welke waardes moeten we omarmen en waar moeten we afscheid van nemen?

Meer info over de tentoonstelling NU! vind je hier

Reclaiming the Commons

foto: Aad Hoogendoorn

Nu ziet het er naar uit dat de lockdown-maatregelen vanaf 9 juni voldoende versoepeld zullen zijn om de deuren weer te kunnen openen. Niets is zeker, maar we houden er wel rekening mee. Daarom werken we aan drie voor publiek weer toegankelijke tentoonstellingen die over ongeveer een maand bijna gelijktijdig zullen beginnen: RECLAIMING THE COMMONS in de Keilezaal in Rotterdam; de WATERSCHOOL M4H+ in het Merwe-Vierhavensgebied in Rotterdam, in de studio van Studio Makkink & Bey én in de openbare ruimte; en THE HIGH GROUND in de Biesboschhal in Dordrecht.

Meer informatie in onze nieuwsbrief van 4 mei

Artist's Impression The High Ground, maquette van De Staart in Dordrecht (Made by Mistake)


foto: Melany van Twuijver

is een biennale in tijden van pandemie. Een anti-biennale waarvan we het programma in de tijd zullen uitvouwen in plaats van dat we het samenballen tot een veelheid aan activiteiten. We vermijden zo iedere vorm van spitsuur. Geen concentratie in tijd en plaats, waarbij zoveel mogelijk mensen, die van heinde en ver zijn gekomen, op hetzelfde moment door dezelfde deur moeten. Die hectiek karakteriseert een biennale, maar is nu niet aan de orde.

Van september 2020 tot de zomer van 2021 presenteren we daarom een serie veelal kleinere tentoonstellingen en andere activiteiten. Daarnaast organiseren we, in eerste instantie een beperkt aantal, soms besloten en soms publieke events, van werksessies tot lezingen.

Lees hier de inleiding tot DOWN TO EARTH van hoofdcurator George Brugmans

Lees hier meer over DROOGTE IN DE DELTA, de eerste tentoonstelling van DOWN TO EARTH

Lees hier meer over ENERGIE, VAN WIE?, de tweede tentoonstelling van DOWN TO EARTH

Lees hier meer over METEOPOLIS, de eerste partnertentoonstelling van DOWN TO EARTH

Energie, van Wie?

beeld: Aad Hoogendoorn


Vanwege de pandemie zijn alle plannen en data onder voorbehoud. Houd daarom onze website en agenda in de gaten, abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op twitter en instagram

Maar eerst en vooral, blijf gezond!