IABR-2014-

3
jul, 2014
19:30 - 21:30
jul, 2014
19:30 - 21:30

PELPINDAPODIUM

Klikkesbaus i.s.m. The Social Innovation Foundation

Tijdens IABR–2014–URBAN BY NATURE– vindt het eerste Pelpindapodium plaats waarop de relatie tussen natuur en architectuur wordt onderzocht en ontrafeld aan de hand van twee verhalen: ‘Architecture follows Nature’ en ‘Nature meets Architecture’.

Ilaria Mazzoleni (IMStudios, Milaan/Los Angeles) gaat in op het eerste thema. In haar onlangs verschenen boek, Architectuur Follows Nature: Biomimetic Principles for Innovative Design (CRC Press), worden innovatieve oplossingen gevonden voor het bekleden van gebouwen door het nabootsen van tactieken uit het dierenrijk (biomimesis).

Huib van Zeijl en Daniëlle Segers (Équipe architecten, Amsterdam) gaan in op het thema‘Nature meets Architecture’. Hun uitbreiding voor van Helvoirt Groenprojecten ‘Proyecto Roble’ is onder andere winnaar van de BNA Gebouw van het jaar (2013) en de ARC12 Architectuurprijs (2012). Een bijzonder en duurzaam project, ingebed in de context van de omgeving en gebouwd in een innovatieve samenwerking. Groene energie wordt lokaal opgewekt en in het gehele ontwerp grondig is nagedacht over demontabel bouwen en verantwoord materiaalgebruik. Kunstlicht is vrijwel overbodig is en het bioritme van mensen staat centraal.

Manou Huijbregts (HP architecten, Rotterdam) is de moderator.

voertaal: Engels
toegang: gratis, aanmelden via www.pelpindapodium.nl

Locatie:
Erasmus Centre for Entrepeneurship
Rotterdam Science Tower (toren IV)
Marconistraat 16, 11e verdieping,
3029 AK Rotterdam.

Proyecto Roble