IABR-2016-

14
mei, 2016
15:00 - 18:00
mei, 2016
15:00 - 18:00

L’Aquila of the Future

Strategies, Architectures, Spaces and Urban Identity in a post-quake city

Gran Sasso Science Institute

De workshop L’Aquila of the future nodigt de IABR–2016 bezoeker uit voor een gedocumenteerd gesprek over de belangrijkste uitdagingen van de wederopbouw van de Italiaanse stad L’Aquila. In de workshop staan kwesties centraal zoals architectuur, ruimte, mobiliteit en opkomende en gevestigde identiteiten die leiden naar een ‘L’Aquila van de toekomst'.

Zeven jaar geleden trof een verwoestende aardbeving L'Aquila - een stad van ongeveer 70.000 inwoners gelegen in Midden-Italië met een rijk cultureel erfgoed. Hierbij kwamen 309 mensen om, 50.000 mensen raakten dakloos en delen van het stedelijk weefsel werden platgelegd.
Zoals eerder in de geschiedenis van hedendaags Italië, volgde een indrukwekkende reeks governance maatregelen, financieringsinitiatieven en inspanningen op het gebied van planning. Staatsinterventie moest L’Aquila uit de ramp helpen en de basis leggen voor de ontwikkeling van de 'stad van de toekomst'.

Promovendi en onderzoekers van de Gran Sasso Science Institute kijken hoe nu, na 7 jaar na de beving, die belofte wordt waargemaakt middels fysieke, sociale en economische interventies.
Welke toekomst werd na de aardbeving voorgesteld voor L'Aquila? Welke toekomst is vandaag in opkomst? Hoe kan de toekomst opnieuw worden verbeeld voor een L'Aquila van morgen?


ZATERDAG 14 MEI
Tijd: 15.00 - 18.00
Locatie: IABR–2016–THE NEXT ECONOMY, FENIX II, Paul Nijghkade 19, Rotterdam
Voertaal: Engels
Prijs: Gratis, mits in het bezit van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. Een ticket kunt u reserveren in onze ticketshop