IABR-2016-

Op 29 mei neemt Constance Houweling ons mee in haar verhaal, dat tegelijk het verhaal is van haar gezin. Constance is met haar gezin op Katendrecht terecht gekomen, omdat ze daar graag hun droomhuis wilden bouwen. Een huis, dat zij zelf mochten bedenken, zelf mochten vormgeven, en nu al weer zes jaar bewonen.

Constance Houweling
Constance: ‘Daar genieten we van; de Chinese vrouw die op zondagmorgen diverse rondjes in het park loopt en even later naar de kerk verderop in de straat gaat. De bedrijvigheid rondom de ondernemers op het plein, de scholen die er voor zorgen dat er kindergeschal te horen is en ja, we genieten zelfs van de karaoke-geluiden van het café op de hoek, gisteravond laat.’ Haar stelling: de omgeving waar je woont, die maak je voor een groot gedeelte zelf. Daarover gaat zij graag met u in gesprek. We nodigen u van harte uit om 29 mei naar het Verhalenhuis te komen.

ZONDAG 29 MEI
Tijd: 16:00 – 17.30
Locatie: Rechthuislaan 1, Rotterdam
Taal: Nederlands
Toegang: Gratis

Meer informatie: www.belvedererotterdam.nl


Voor IABR–2016 heeft het Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam Katendrecht The Next Story ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt er een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bijzondere bewoners, organisaties of ondernemers, wonend en/of werkend op Katendrecht, gedeeld worden met het publiek. Wat is hun Next Story? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond, en welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen tonen hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs een stad kan helpen vormgeven.