IABR-2016-

Op 5 juni neemt Petra de Reus ons mee in haar familie verhaal: drie generaties op Katendrecht. Een unieke persoonlijk inkijk in het leven op de Kaap, een wijk die door de jaren heen enorm is veranderd.
Maar Petra kijkt ook vooruit:Wat brengt de toekomst?Wat wordt het verhaal van de vierde generatie op Katendrecht?Hoe ziet zij dat vanuit haar persoonlijke perspectief?
Petra de Reus

Petra de Reus is actief in de wijk en zorgt voor verbindingen tussen allerlei mensen en plekken. Met het programma de Verhalen van Onze Straten werkt zij aan contacten tussen nieuwe en oude bewoners. Ook organiseert zij al jaren een reünie voor (oud) bewoners van de Kaap. Zij werkt bij een welzijnsorganisatie in Rotterdam Zuid.

Net als wij nieuwsgierig naar dit persoonlijke familieverhaal en een unieke blik op Katendrecht? Wij nodigen u harte uit om 5 juninaar het Verhalenhuis te komen.

ZONDAG 5 JUNI
Tijd: 16:00 – 17.30
Locatie: Rechthuislaan 1, Rotterdam
Taal: Nederlands
Toegang: Gratis

Meer informatie: www.belvedererotterdam.nl


Voor IABR–2016 heeft het Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam Katendrecht The Next Story ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt er een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bijzondere bewoners, organisaties of ondernemers, wonend en/of werkend op Katendrecht, gedeeld worden met het publiek. Wat is hun Next Story? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond, en welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen tonen hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs een stad kan helpen vormgeven.