IABR-2016-

12
jun, 2016
16:00 - 17:30
jun, 2016
16:00 - 17:30

The Next Story #8 : Robbert Jan van der Veen

Over het ontstaan van de ‘Gelukkige Wijk’ en de ‘Gelukkige Stad’

Verhalenhuis Belvédère
Robbert Jan is oprichter van Plein06, stedenbouw, landschap en strategie uit Rotterdam.Het liefst tekent en schetst hij samen met bewoners, overheden en andere stakeholders een geweldige en (soms) bijna onwaarschijnlijke mooie toekomst. Vorig jaar heeft hij het Honours Programme InnovatieLAB opgericht, een onafhankelijk platform van studenten uit Leiden, Delft en Rotterdam die gezamenlijk ontwerpend onderzoek doen naar ‘De Gelukkige Stad'.
Robbert Jan van der Veen

Door zijn ervaringen met InnovatieLAB beweegt hij zich steeds meer op het grensvlak tussen ruimtelijke investeringen en menselijk contact. Op zondag 12 juni vertelt Robbert Jan meer over zijn ervaring met Katendecht en over de creatie van de ‘Gelukkige wijk’ en ‘Gelukkige stad’.

Meer informatie: www.gelukkigestad.nl of www.plein06.nl


ZONDAG 12 Juni
Tijd: 16:00 – 17.30
Locatie: Rechthuislaan 1, Rotterdam
Taal: Nederlands
Toegang: Gratis

Meer informatie: www.belvedererotterdam.nl


Voor IABR–2016 heeft het Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam Katendrecht The Next Story ontwikkeld. Gedurende de biennale vindt er een serie van tien middagen plaats, waarin persoonlijke verhalen van bijzondere bewoners, organisaties of ondernemers, wonend en/of werkend op Katendrecht, gedeeld worden met het publiek. Wat is hun Next Story? Hoe zien zij de toekomst op basis van hun achtergrond, en welke rol speelt de omgeving daarbij? De optelsom van persoonlijke verhalen en prikkelende vragen tonen hoe de daadkracht van individuen de toekomst van een wijk en zelfs een stad kan helpen vormgeven.