IABR-2016-

Op donderdag 19 mei geeft burgemeester Ahmed Aboutaleb het startschot voor een werkconferentie over ‘resilience’, stedelijke veerkracht, en zal de Gemeente Rotterdam haar eerste Resilience Strategie lanceren.
Rotterdam doet mee aan het 100 Resilient Cities Programma van de Rockefeller Foundation en ontwikkelt, in dialoog met andere steden in de wereld, nieuw beleid op het gebied van resilience. De Rotterdamse strategie behelst een aanpak die bestaande en nieuwe activiteiten ondersteunt die de stad sterker, veerkrachtiger en toekomstbestendig maken. De lancering van de Resilience Strategie markeert het begin van een volgende fase in het versterken van de stad Rotterdam en is bovendien een mijlpaal; Rotterdam is de eerste stad in Nederland met een dergelijke strategie.

Onder leiding van dagvoorzitter Paula Verhoeven (algemeen directeur Stadsontwikkeling Rotterdam) spreken naast burgemeester Aboutaleb ook Michael Berkowitz (algemeen directeur 100 Resilient Cities), Arnoud Molenaar (Chief Resilience Officer Rotterdam) en George Brugmans (algemeen directeur IABR).

Werksessies
In het tweede deel van de ochtend zijn er vier werksessies gericht op de vraag: What’s Next? Wat gaan we doen?

De volgende thema's staan daarbij centraal:
- Social Resilience: comparing Paris and Rotterdam
- Water Safety and Cyber Resilience
- Resilience and Private Partners
- Resilience by Design (samen met IABR)


DONDERDAG 19 MEI
Tijd: 8:30 inloop, programma 9:00 - 13:30
Locatie: Fenixloods II, Paul Nijghkade 19, Rotterdam
Voertaal: Engels
Prijs: Gratis
Let op: vooraf reserveren via deze link