IABR-2018-

13
jun, 2018
17:30 - 22:00
jun, 2018
17:30 - 22:00

Here Comes The Sun

Atelier Rijksbouwmeester

NB Het Atelier Rijksbouwmeester heeft deze bijeenkomst helaas moeten afgelasten en verplaatsen naar het najaar.Deze avond, volledig in het teken van de zon, is de tweede in een reeks van vier publieksavonden verzorgd door het Atelier Rijksbouwmeester.

Studenten van het NUON Solar team onthullen hoe het hen keer op keer lukt een succesvol raceteam samen te stellen. Samen met Robin Berg van LomboXnet/We Drive Solar wordt ingezoomd op de Utrechtse wijk Lombok; een wijk die is uitgegroeid van achterstandswijk tot voorloper op het gebied van zonne-energie, de opslag en het gebruik daarvan. Ook wordt aandacht besteed aan de schaduw die de zon werpt: welke (visuele) impact heeft het toenemend aantal zonne-akkers op ons landschap? En wat denken boeren en landeigenaren hier van? Melkveehouder Hans van Beuzekom vertelt over de keerzijde van zonne-energie en deelt zijn ervaringen met ‘zonnecowboys’.

Here Comes the Sun is, naast een opgewekte en aanstekelijke melodie, ook de titel van het nieuwe platform dat Floris Alkemade, Rijksbouwmeester en curator van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, heeft geïnitieerd. Zoals dit biennale-tweeluik, brengt ook Here Comes the Sun initiatieven, innovatieve projecten, studies en ideeën bij elkaar die ruimtelijke vernieuwing tonen. Om te inspireren en verbanden te leggen, zodat we met elkaar, en van elkaar kunnen leren. Want de crisis mag dan -voorlopig- voorbij zijn, we moeten ervoor zorgen dat we niet vervallen in oude patronen.