IABR-2018-

29
jun, 2018
10:00 - 12:00
jun, 2018
10:00 - 12:00

De oma van je oma

Atelier Rijksbouwmeester
Vandaag discussiëren zo'n honderd kinderen uit groep 7/8 van verschillende Rotterdamse basisscholen over onze gedeelde geschiedenis, welvaart, duurzaamheid en onze ecologische voetafdruk.

De oma van je oma
, de laatste in een reeks publieke programma’s georganiseerd door het Atelier Rijksbouwmeester op het platform van de IABR, is een educatief programma voor basisschoolleerlingen waarin onze gedeelde geschiedenis centraal staat. IABR–2018+2020–THE MISSING LINK is het podium voor het slotevenement van dit programma, dat wordt georganiseerd door Atelier Rijksbouwmeester, Studio LA en Stichting Discussiëren Kun Je Leren.

De Oma van je Oma

foto: Peter de Krom


Met de vraag wie was de oma van je oma? komen er veel dilemma’s op een lichtvoetige manier aan bod, waardoor gemakkelijk een brug geslagen kan worden tussen ‘elite’ en ‘volk’. Tegelijkertijd wordt geleerd van de leefwijzen van vroeger ten opzichte van die van nu, die hoogstwaarschijnlijk veel duurzamer was dan ons huidige leefpatroon. In aansluiting daarop kijken we naar de toekomst, en stellen we de vraag hoe we denken en hopen dat onze kinderen en kleinkinderen straks zullen leven. Want als we het hebben over de Missing Link, dan mag de toekomstige generatie niet ontbreken.

locatie: HAKA-gebouw
datum: 29 juni

tijd: 10:00 – 12:00 uur
voertaal: Nederlands