IABR-2018-

26
jun, 2018
10:00 - 12:00
jun, 2018
10:00 - 12:00

Atelier-Café: Mapping & Making Resilience

Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie i.s.m. Veldacademie en AIR

NB Deze bijeenkomst gaat vanwege omstandigheden niet doorHet Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie presenteert samen met de Veldacademie en AIR het Atelier-Café #3: Mapping & Making Resilience.
Dit programma maakt onderdeel uit van een reeks van vier Atelier-Cafés die in het kader van het eerste deel van het biennale-tweeluik IABR–2018+2020–THE MISSING LINK worden georganiseerd. Centraal in deze reeks staan de bevindingen uit het veld van studenten van Hogeschool Rotterdam en de TU Delft die samen met EMI en De Veldacademie werken in het Fieldlab Social Resilience.

Vandaag resilience vanuit een internationaal perspectief. Onder leiding van Nicole van Dijk van Museum Rotterdam gaan experts, partners, studenten en aanwezigen met elkaar in gesprek over de maakbaarheid van veerkracht (resilience). Centraal vandaag staan de steden Thessaloniki, Rotterdam en Den Haag. Op basis van theoretische hypotheses en voorbeelden ontwikkeld door 100 Resilient Cities, worden voorstellen besproken die zowel de ruimtelijke als de sociale veerkracht van deze drie steden zouden kunnen vergroten.


locatie: HAKA-gebouw
datum: 26 juni
tijd
: 10:00 - 12:00 uur