IABR-

Ruim 130 inzendingen kwamen binnen op de open oproep van het Ministerie van Maak aan architecten, ingenieurs en ontwerpers om hun kennis en verbeeldingskracht in te zetten om tot nieuwe ontwerpen voor Nederland te komen. De inzendingen bestaan uit een mooie mix van net afgestudeerde, opstartende en gerenommeerde bureaus. Het geheel aan ruimtelijke oplossingen vormt uiteindelijk de grootste maquette van Nederland ooit en zal vanaf 14 oktober te zien zijn tijdens de 10e editie van de Architectuur Biennale Rotterdam.

Uit de 130 inzending zijn 100 ontwerpers geselecteerd. Zij ontvangen begin september een Test Kit, een blanco maquette van 1m2 met losse bouwstenen, te weten 10.000 woningen op schaal, 5.000 bomen, water en overige elementen die benodigd zijn voor een integrale ontwerpoplossing en om een maquette mee te bouwen.

Over het Ministerie van Maak
Het Ministerie van Maak wil een bijdrage leveren aan de radicale verbouwing van Nederland en concrete oplossingen bieden voor het woningtekort, de energietransitie en de gevolgen van klimaatverandering. ZUS, MANN en de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam richtten op 16 juni 2022 het Ministerie van Maak op, één ministerie dat vooruitdenkt, plant, bouwt en zo de benodigde 1 miljoen extra woningen realiseert op een duurzame en verantwoorde manier met respect voor toekomstige generaties.

Voor meer informatie
www.ministerievanmaak.nl