IABR-

De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam is een denk- en doetank en een tweejaarlijks platform voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam maakt doorlopend ontwerpend onderzoek mogelijk naar de belangrijke maatschappelijke en milieuvraagstukken van onze tijd en creëert een publiek platform dat dient als vrije ruimte voor experimentele verkenningen, systemische analyse en het ontwerpen van verandering. Onder de huidige nieuwe leiding is de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam op zoek naar een nieuwe visuele identiteit om innovatie aan te moedigen voor een wereld die een nieuwe dynamiek signaleert en de IABR weerspiegelt als een katalysator voor debat en een wegbereider van voorheen ondenkbare mogelijkheden om de planeet en een rijke mix van mensen en culturen te dienen.

Als hedendaagse organisatie is het van cruciaal belang dat de identiteit, of die nu wordt ontworpen met een logo, symbool of combinatie, onze missie weerspiegelt en gemakkelijk te begrijpen is. De nieuwe identiteit zal werken als een samenhangend ontwerpsysteem met onderscheidende kleuren, typografische normen, en een unieke "look and feel" of stijl van visuele expressie. Het is de bedoeling dat ontwerpconcepten ideeën verkennen die zowel de volledige naam van de organisatie als het acroniem 'IABR' visualiseren.

Jury
De aanmeldingen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit Elma van Boxel (architect ZUS), Remco van Bladel (grafisch ontwerper), Roosje Klap (grafisch ontwerper en ontwerper vorige editie), Saskia van Stein (directeur IABR), en Vivian Ammerlaan (office manager IABR).

Winnaar
Uit de zorgvuldige selectieprocedure is Richard Niessen gekozen als ontwerper voor de nieuwe visuele identiteit van de IABR. Van harte gefeliciteerd Richard!