IABR-

Michiel van Iersel (1978) is een urbanist en curator en werkt op het snijvlak van de kunsten, architectuur, (stedelijk) ontwerp en erfgoed. Hij begon zijn carriere bij een aantal (beeldende) kunstorganisaties (Museum of Modern Art, Museum Boijmans Van Beuningen and Art Rotterdam). In 2008 was hij mede-oprichter van Non-fiction, een collectief van mensen met een gedeelde interesse in publieke waarden en culturele productie. Samen maken ze tentoonstellingen en publicaties, doen ze onderzoek, (her)activeren ze ruimten en organiseren ze evenementen met als doel om mensen en ideeën dichter bij elkaar te brengen.
Daarnaast is Michiel mede-oprichter van De Verdieping (2010 - 2015), een tijdelijke projectruimte voor experimentele cultuur in een verlaten drukkerij in Amsterdam, en van de internationale onderzoeksstichting Failed Architecture, die zich richt op onderzoek naar de oorzaken, opvattingen en representatie van architectonisch en stedelijk falen. Failed Architecture heeft bijgedragen aan de architectuur biënnales van Venetië en São Paulo en verscheen in onder andere The Guardian en Harvard Design Magazine.
Michiel studeerde Bedrijfskunde en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Metropolitan Studies aan de Humboldt-Universität Berlin. Momenteel is hij als (gast)docent verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij is actief lid van meerdere adviesraden en schrijft en spreekt regelmatig over zijn werk en zijn interessegebieden, van innovatie in historische steden tot user generated architectuur.